Elf Kunstwerken Parkway A6 te Almere

Om de groei van het verkeer aan te kunnen tussen Schiphol en Almere wordt de A6 uitgebreid van twee naar vier rijstroken per rijrichting. Voor de uitbreiding van de A6 in het gebied van Almere Havendreef, Buiten en Oost worden 11 kunstwerken gerealiseerd of aangepast door de bouwcombinatie Parkway A6.

Voor de viaducten worden geprefabriceerde betonliggers toegepast. De lengte van een betonligger varieert van 14 meter tot ruim 35 meter. Ter plaatse van een tussensteunpunt (waar twee uiteinden van een ligger samenkomen) worden deze gekoppeld door middel van het storten van een betonbalk boven de betonkolommen, een natte knoopverbinding. Om deze natte knoop te realiseren dienen de prefab betonliggers tijdelijk te worden ondersteund door een constructie.

Civiele Technieken deBoer bv uit Nieuwegein heeft een assortiment aan tijdelijke ondersteuningen welke uitstekend toepasbaar zijn voor de ondersteuning van onder andere prefab betonliggers. In opdracht van CT deBoer hebben wij de constructieve onderbouwing mogen verzorgen voor de tijdelijke ondersteuningen.

Vragen of meer weten?

Vragen over dit project? Neem gerust contact met ons op! Bekijk ook onze LinkedIn-pagina voor het laatste nieuws over Van Roekel & Van Roekel

←Terug naar overzicht

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren